No Server Password field

It crashed, it is bugged, ...

No Server Password field

Postby Korfi2Go » Sat Jul 01, 2017 12:53 pm

On my main Computer the add/ edit server dialog is showing a field to enter the server password, on my VM it is not. They are both using the same (current) snapshot of mumble.
Korfi2Go
 
Posts: 1
Joined: Sat Jul 01, 2017 12:49 pm

Re: No Server Password field

Postby fwaggle » Sun Jul 02, 2017 3:05 am

We have some funny logic to only show the password when we think we'll need it. I'm pretty sure it's located in ConnectDialog.cpp, and the basic idea is "if username is SuperUser, or there's already a password set, show the password field, otherwise don't".

I just tested this, and that appears to be the logic behind it. Fun fact: "SuperUser" is case-sensitive for some reason, I think that's a bug.

If you connect to a server that needs a password (either because the server has a password "incorrect password for unregistered user", or because the username is registered and your certificate doesn't match "incorrect password for registered user" - note that the latter does not imply a password is actually set), Mumble will prompt for one.
Full disclosure: I run a semi-commercial Mumble host, and my opinions do not reflect the opinions of the Mumble project.
Avatar is stolen from here
User avatar
fwaggle
Team member
Team member
 
Posts: 212
Joined: Tue Oct 06, 2009 10:40 pm
Location: Australia


Return to Technical

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest