Jump to content
Mumble forums

[linux] Only output devices show up in input selection


eagleclaw6
 Share

Recommended Posts

I can't find my input devices in Mumble settings. I can use my microphone perfectly well for in-game talk and recording using programs like Audacity.


Input device using ALSA: http://puu.sh/aPxrj.png (none of the input options that I've tried have worked)

Input device using PulseAudio: http://puu.sh/aPxK2.png

Output device using ALSA: http://puu.sh/aPxvE.png (this works fine)


My audio setup is more complex than I would like it to be:

I have a sound card (Xonar DG) that I use for output (with headphones). The Linux drivers for that card don't have support for input, though, so I use my motherboard's microphone input (with a stand-alone mic).

I use PulseAudio+ALSA, which works for everything else, but there still might be some configuration error that the other applications I've used have bypassed somehow.


What config files could help diagnose this problem?

 

$uname -a
Linux gravitational 3.15.8-1-ARCH #1 SMP PREEMPT Fri Aug 1 08:51:42 CEST 2014 x86_64 GNU/Linux

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...