Jump to content
Mumble forums

[SOLVED] Game audio shuts off when Mumble is on


distresseddamsel
 Share

Recommended Posts

I'm new to mumble, but have gone through the setup wizard already. I use the SK Plyr 1 headset.

When Mumbe is set up to work properly, I loose my game audio. When Mumble is turned off, I get game audio through my headset just fine. If I change any settings, mumble quits working. I'm not sure what the problem could be. Any help would be greatly appreciated!

Edited by distresseddamsel
Link to comment
Share on other sites

When exclusive mode is deactivated in Audio Output settings, other people can hear me, but I can neither hear them, nor do they light up when they are actively speaking.


When exclusive mode is activated, I can hear others and they can hear me just fine, myself and others light up when actively speaking, but I get no game audio no matter what game I am playing.

Link to comment
Share on other sites

Looks like I discovered the issue with the help of some friends. Right-click on the mumble executable and select compatibility mode, choose Windows XP SP3. This completely resolved my problem and I am receiving game audio and mumble communication 100%. I hope this helps anyone else similarly suffering from this situation!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...