Jump to content
Mumble forums

Mumble on Linux


PadreAdamo
 Share

Recommended Posts

Great everyone! I am a newer Linux user. I currently use Ubuntu 15.04 Lts and Ubuntu 15.10. I am having the same issues with mumble on each.


On the first system with Mumble and 15.04. I am having quite a bit of difficulty with finding input an using the right device.


Hardware is Creative xfi fatal1ty emu20k2

With 7.1 analog out and microphone (headset razer tiamat)


I can't seem to get Mumble to work with any consistency even though my inputs and outputs work using Ubuntu and testing various items. There are a ton of options under the ALSA section in mumble and it's quite confusing. I am in work atm, but I will putting some screenshots up later.


The second computer is having the same issue except I am using a creative USB sound adapter instead of on board. Once again there are a ton of options in ALSA.


I have tried just using pulseaudio and I get no input but I do get output... On both.


Thank you so much for your time.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...