Jump to content
Mumble forums

Very High Latency


clinkz246
 Share

Recommended Posts

I been using vent for years and my ping as always been under 100. But since my guild has switched to Mumble my latency is around 2500 for voice channel. also during the UDP stats it is saying some packets are lost to and from the server. Is there anything that i could do to reduce this very bad latency? I live on a campus with a set amount of bandwidth but vent has never had a issue with it.

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Switching to TCP should only be used if there really is a problem with getting UDP data over the network (which might very well be the case on a campus so you can at least try) and usually our newer clients should do that automatically. If you are certain the problem is not the actual connection between you and your voice server you can try to switch of QoS (Configure->Setting, tick Advanced, Network->untick Use Quality of Service), it sometimes creates problem with bad network hardware (routers etc.).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...