Jump to content
Mumble forums

Mumble Voice Lag and Broken


Quil
 Share

Recommended Posts

When I speak on Mumble apparently my voice comes out lagging and the sentences are delayed. For example if I say "Hello everyone I had a great day!" they would hear "Hello.......everyone I........had great day!".  Everyone else sounds fine to me and I do not have any issues on other voice programs like Discord.  Does anyone else have this issue? Is there any way to fix it?

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Which version of Mumble are you using? Which version is the server? Does the problem persist on different servers?

 

To me this sounds like a connectivity issue where the lag in the connection from you to the server to the receiver is too great in order to allow a smooth conversation

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

You should be able to find that out by connecting to the server and then clicking on the "i" icon in the toolbar (Server information).

 

What ping is reported on that server?

 

16 hours ago, Krzmbrzl said:

Does the problem persist on different servers?

^

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

The latency is not really good. But I would not assume it to affect conversations to such an extent that you have described.

 

However I can not help you further unless you answer all questions that I have asked.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...